Тренелариумско Ком- Емине 2021г.

Защо нямаме търпение да продължим?

„Всички сме много заредени, искаме да продължим, имаме сили и желание, не искаме да се разделяме, тези 7 дни се изнизаха като един, искаме да се изкъпем в морето при н. Емине, но ще трябва да почакаме до другата година…“   (Кирил)

 

„За мен Ком-Емине беше едно вълнуващо приключение, изкарващо те от зоната ти на комфорт, като те превръща в истински странник, странстващ на различни места с различни условия, хора и пътища към тях. През цялото време не очаквах нищо, но постоянно бях готова да се случи нещо вълнуващо и различно. Може би именно тази несигурност, какво ни очаква, дали ще се справим с километрите и т. н. ни осигуряваше някаква невероятно страхотна свобода, а това ми хареса МНОГО. По време на тази седмица имах шанса да видя своите познати и приятели в различни светлини и да се сближа с тях още повече. Научих се да се съобразявам с различните членове на нашата група и да си помагаме взаимно. Този лагер със сигурност беше незабравим и изкара най-доброто от всички нас!“    (Ради)

 

„За мен тази седмица беше вълшебна – изпълнена с емоции, със смях и с добри моменти. Сред най-ценните от тях бяха разговорите в групата по време на дългите, изтощителни преходи. Те не само ни сплотяваха, но също така ни даваха възможност да забравим за умората от прехода и да се фокусираме върху дълбоките философски теми, които обсъждахме. Радвам се, че бях заобиколен от тези позитивни, млади и щастливи хора – те ме мотивираха да продължавам напред и да оставам силен дори в най – жестоките моменти. Няма да забравя и прекрасните места, през които преминахме – върховете Ком и Мургаш, от които видяхме най-красивите гледки и най- силните ветрове, красивата природа и контраста между наближаващата есен и отиващото си лято, гостоприемните хижи, в които пренощувахме. За поредна година се уверих, че тези лагери са нещо повече от един преход с приятели – те са изпитание, което тества всичките ти компетентности, както и качества. Радвам се, че бях част от това приключение и се надявам следващата година да е също толкова, запомняща се като тази.“        (Кони)

 

„За мен Ком-Емине беше невероятно преживяване, което никога няма да забравя. Разговорите по време на прехода, преживяванията и разбира се трудностите бяха невероятни. Това е един от любимите ми лагери, ако не и най-любимият! Ще се радвам и догодина да участвам, когато ще сме с колела.“        (Камен)

 

„За мен беше наистина много готино преживяване, защото колкото и да ни беше трудно, успяхме да държим едно супер добро темпо и да се справим заедно.“    (Боги)

 

„Ком-Емине ми е един от най-любимите лагери. С някои от участниците, сме били много пъти заедно, но не си бяхме говорили много. На този лагер се сближихме. Най-много ми хареса това, че докато ходим по 8-часови преходи, не можем просто да мълчим, а постоянно си говорим. Така успях да се сближа с хората, да ни бъде по-интересно и да се замисля повече за различни идеи. Много ми хареса колко удовлетворяващо е да си починеш след дълго ходене, защото знаеш, че си изпълнил деня си с полезни дейности и че вече можеш да седнеш и имаш право да седиш колкото си искаш. Последната хижа беше много хубава и ми хареса, че спря тока и заваля. Хареса ми, че всяка вечер спим на различни места и след цял ден поход го има онова чувство на любопитство „Къде ще спиш“. Честно казано, дори когато нямаше баня или спахме на по-мизерно, не бях разочарована. Стигаше ми да има храна и подслон. Изкефи ме, че навсякъде си носихме раниците и някак си знаех, че каквото и да ми трябва, си го имам на гърба. Липсваше ми, че не продължихме още седмица. Беше толкова яко, че даже 1 месец да е лагера, ще бъде жестоко.

Супер як лагер!“     (Марина)

 

 

„Благодаря на всички участници за прекрасните моменти и емоции изживени заедно през тези 7 дни, благодаря на себе си, че се справих! Беше предизвикателно, уморително, релаксиращо, удивително и запомнящо се! Камъчетата от връх Ком са съхранени в очакване догодина да се потопят в морето.„   (Мария)

 

П.С.

Когато любимите ми тийнеджъри заявиха категорично, че искат да направим Ком- Емине, си казах „Дали са готови за това? А ние, готови ли сме за това“?

Всички ние обожаваме предизвикателствата, свикнали сме да сме поставени в постоянно, променяща се среда и затова запретнахме ръкави, за да реализираме нашето си, Тренелариумско Ком – Емине.

Искахме да е повече от едно ходене, да не е самоцелно преживяване и гореописаното май потвърждава факта, че успяхме да го побутнем в тази посока.

Та, камъчетата са взети от връх Ком и очакват пускането им в морето при нос Емине.

На 15 август 2022 година, ще продължим пътешествието си от мястото, на което то завърши миналото лято, а именно хижа Кашана.

Предстоят ни невероятни, незабравими дни, изпълнени с простора и красотата на Стара планина, боровинковите полета, буйните водопади, гостоприемните хижи, бързо променящото се време, безбройните теми за разговори и неизвестните предизвикателства!