Сърф и ветроходно училище

ветроходно и уиндсърф училище

След миналогодишното ветроходно плаване из Гърция, нашето любопитство към водната шир, съвсем се запали и решихме да се втурнем в ново предизвикателство.

С помощта на нашите приятели от Ветроходна Академия София това приключение ще стане възможно.

Ветроходно и сърф училище е петдневна програма, без преспиване.

Подходяща е за деца и младежи от 6 до 18 години, за които вятъра, водата и приключенията събуждат желание за придобиване на нови умения и знания, свързани с управлението на ветроходна лодка или уиндсърф.

Независимо от досегашните ви умения, ние сме се погрижили съвсем начинаещите и съвсем напредналите да имат какво ново да научат и да усъвършенстват.

Програмата ще се провежда на язовир Искър, в местността „Будното око“.

За лодките:

По време на тази програма участниците ще могат да усвоят стъкмяването на ветроходна лодка, управлението на ветроходна лодка, да научат морски възли, да използват ветроходни термини, ще се научат да използват вятъра и ще добият основни познания свързани с термиките и настроенията на времето.

Ще използваме:

  • Optimist
  • Lazer Pico
  • Topaz Omega
  • Lazer 2000
  • RS Feva
За сърфовете:

За тези, за които уиндсърфа е мечта, ще имате възможност да поставите началото на едно ново приключение.

Ще се научите да разбирате конструкцията на дъската, видове, размери на дъската и платното, ще овладеете баланса върху клатушкащата се повърхност на дъската, ще се научите да носите правилно уиндсърфа, да потегляте с него от водата, ще овладеете движението с уиндсърф и поддържане на посока, ще правите повороти, ще карате срещу вятъра, може да се пробвате да глисирате или пък да усвоите плажния старт.

Предвидено е всеки ден да има по 4 часа ветроходни занимания.

На разположение на участниците ще бъдат предоставени падъл бордове и двуместни каяци, които ще разнообразят и допълнят преживяването.

В рамките на пет дни, ще се потопим във ветроходни свят, които е изпълнен с предизвикателства, екипна работа, умения за бързо вземане на решения, поради постоянно променящата се среда, ще се научим да си помагаме, да се доверяваме и да споделяме емоции.

Инструкторите на Ветроходна Академия София, заедно с тренерите от Тренелариум ще съпътстват ветроходните приключения и ще помагат на децата, в усвояването на всичко по-горе описано. Заедно ще извървим пътя от съвсем начинаещи до участието в спортна гонка. 😊

Учене чрез преживяване и ветроходни и уиндсърф приключения

Независимо какво правим, в основата на всичките ни програми е залегнал дълбоко метода на предаване на знания, а именно „ученето чрез преживяване“.

В програмата „Сърф училище“ също ще вземе дейно участие този метод. Най-ценното знание е това, което сме добили чрез правене. Ще се учим да говорим един с друг и да се изслушваме, да си помагаме и да сме състрадателни един към друг. Ще се научим да се доверяваме на собствените си възможности и да преценяваме колко можем, ще се научим да мислим креативно и да впрягаме тези мисли и креативност в действие. Няма да е никак лесно, но пък ще е предизвикателно и интересно!

За възрастта на децата и групите

Програмата е подходяща за деца от 6 години. Участниците обичайно са по 8 в една група, придружени от двама тренера. Участниците ще бъдат разпределени в група според уменията и възможностите си.

Програмата ни ще се провежда в местността „Будното око“ на брега на язовир Искър. Децата ще бъдат обучавани от професионалните инструктори на Ветроходна Академия София. Снимки и информация за протичането на програмата ще публикуваме ежедневно във фейсбук групата ни „Тренелариум“.

Имайте предвид, че ние провеждаме програмите си независимо от метеорологичните условия, затова са възможни промени в последния момент. Не забравяйте да осигурите необходимите резервни вещи, дори шапка или бъф, nезависимо дали е горещо лято.Край язовира времето се променя за минути и е важно да сме подготвени. Обувките за вода са от първостепенно значение, защото дават сигурност при влизане и излизане от лодките, предпазват ни от порезни рани при влизане и излизане от водата. Вода, храна и любопитство, това са останалите необходими неща! 🙂

Ден 1

Разпределяне на участниците в съответните нива, според уменията и желанията им.

Запознаване на участниците с предстоящите занимания.

Динамични игри, подпомагащи свалянето на притесненията от предстоящите занимания.

Теоретична сесия за ветрофодните лодки, уиндсърфа, вятъра, безопасността, движението.

Учебно плаване

Ден 2

Стъкмяване на ветроходна лодка.

Правилно носене на уиндсърфа

Учебно плаване

Ден 3

Усложняваме задачите и през този ден се отправяме на истинско плаване.

Всеки вече разпознава отделните части на лодката, използва ветроходни термини.

Плаване по зададени координати

Воден старт с уиндсърф. Каране и поддържане на посока.

Ден 4

Усъвършенстване на уменията си.

Плавене с ветроходна лодка и уиндсърф по предваително задени координати. Повороти.

Ден 5

След тази „тежка“ програма идва ред и на заслужена „почивка“.

Грабваме лодките и уиндсърфовете и ще си спретнем лека, учебна, ветроходна гонка.

Да видим кой, до къде е стигнал в усвояването на ветроходни и уиндсърф умения. 🙂

Час на тръгване от София - 08:30ч. стадион ``Васил Левски``.
Час на връщане в София – 16.45ч. стадион ``Васил Левски``.
Район на провеждане - язовир Искър ``Будното око``
Цена на курса за 5 дни 790 лв.
Записване най-късно една седмица преди избраната от Вас дата!
По време на програмата участниците ще използват: Optimist, Lazer Pico, Topaz Omega, Lazer 2000, RS Feva, сърфове, падълбордове, каяци...

Важна информация

Място на тръгване и прибиране:

Всеки ден мястото на тръгване и прибиране е от паркинга пред стадион “Васил Левски”.

Необходимости:

При записване за участие, родителите изпращат: попълнена „Декларация за съгласие от родител“ и заплащат такса за участие според условията, които са описани в „Политика на заплащане“

Програмата:

Актуалната информация за конкретната програма, в избраната от вас седмица, може да следите във фейсбук групата ни „Тренелариум“.

Възрастови групи:

6 – 18 години.

Нива:

  • начинаещ
  • напреднал
  • експерт

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма е примерна и може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂

Два пътя се отклоняваха в гората и аз - аз поех по по-неотъпкания! - Робърт Фрост