Страропланински приключения 2024г.

Старопланински приключения

Представяме ви най-новата приключенска програма, която събира в себе си история, природа, пешеходни преходи и вело-приключения.

Програмата е с дати на провеждане 31 март – 6 април 2024г.

Подходяща е за участници между 8 – 14 години.

За дните с велосипеди, е важно участниците да разполагат със собствен велосипед, със скорости и да имат минимум средно ниво на технически умения.

Избрахме района на Калофер, като отправна точка за пролетните ни преживявания.

В него се наблюдават игриви пътеки за смесени групи, любители на планинското колоездене.

Казвам смесени групи, защото може да се избере лека и панорамна разходка с колела, но може да се тестват и доста забавни и технични пътечки, скрити от погледите, от стари дъбове и букове.

От Калофер до местността Паниците ни делят само 4 км в посока, а карането е чудесно с изглед към Стара планина.

Пешеходно пък, ще отскочим до приказната еко-пътека Бяла река, ще си изберем и някой от прекрасните маршрути в посока към мистичния Джендем. Студените водоскоци, свежата миризма на идващата пролет, раззеленяващите се дървета, всичко това предоставя пир за сетивата и отмора за очите.

 

Разбира се, освен вело и пешеходни преживявания, ще предизвикаме и социалните умения на участниците, като ги потопим в един истински, приключенски казус, по време на който ще се наложи да се търсят, правят, изобретяват и разказват най-необичайни неща.

 

И така, ето разписанието на програма по дни, въпреки, че в програмите на Тренелариум винаги е важно да се очаква неочакваното, за да стане приключението – истинско. 😊

Все още търсим подходящото място за настаняване в района. 😊

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Пристигане и настаняване в къща за гости.

Денят ще е посветен за запознаване и опознаване между участниците, с тренерите, с района и с програмата. Ще прегледаме колелата.

Моля, нека всички велосипеди да са минали ежегодния си технически преглед, преди да се включите в програмата ни, защото ще загубим много време, ако на място се занимаваме с това.

Всяка вечер ще си правим лагерен огън, около който ще се учим да говорим пред хора, да изслушваме събеседниците си и да споделяме преживявания си от изминалия ден.

Ден 2

Ще се отправим към приказно красивата местност на еко-пътека Бяла река. По пътя освен да се любуваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят, ще имаме определени места, на които ни очакват игри за комуникация, за изграждане на доверие, за изграждане на толерантност и взаимопомощ. Те са изключително динамични и провокират участниците да показват различни поведения, които вечерта около огъня ще дискутираме заедно, за да извадим поуките от преживяното.

Ден 3

Вече сме загрели достатъчно и идва ред да извадим велосипедите си.

Приключенско ориентиране с помощта на карта и компас и GPS навигации. През този ден ще се научим как да избираме път, за да стигнем оттук до някъде и до другаде. 🙂 Ще се губим и ще се намираме, ще следваме координати, ще се приберем кални и доста уморени, но пък натрупали огромно количество знания и умения за справяне в трудни ситуации.

Ден 4

Усложняваме задачите! През този ден ще предизвикаме смелостта. Ще се научим да правим алпийски възли, да строим въжени мостчета и да ги преминаваме. Ще разберем какво е алпийски тролей и как може да ни помогне това съоръжение, когато се налага да преминем през река с велосипед. 🙂

Наши верни приятели в този ден ще бъдат велосипедите ни и с тяхна помощ, ще можем да се движим бързо из буковите гори, в района на местността Паниците.

Вечерта, около огъня ще можем да отпушим всички емоции от преживения ден и да осмислим стъпките, които сме направили.

Ден 5

Време е за пешеходен преход!

През този ден ще упражним всички добити знания и умения до момента. Ще изберем път, ще го извървим, ще преминаваме през трудни участъци, ще изградим въжен мост, ако се наложи, ще взимаме решения и ще се изслушваме, ще разпределим храната си, така че да стигне за всички ни. Ще си помагаме и ще се грижим един за друг, защото мистичния Джендем е точно мястото, където ще имаме нужда от всички тези умения.

Ден 6

Заслужен ден за почивка от преходи, независимо дали пешеходни или велосипедни.

През този ден, ще се впуснем в една историческо – приключенска игра, по време на която, ще бъдем изследователи, търсачи на стари легеди, разкавачи на прказки и събирачи на сведения.

Да видим дали ще открием интересни и любопитни факти за мястото, хората и обичаите в приказния град Калофер.😊

Ден 7

Последния ден винаги е най-емоционален.

Ще си разкажем всичките приключения, ще си спомним за новите неща, които сме преживели и научили, ще си разменим контактите, защото вече сме приятели и ще се сбогуваме с Клафофер, но за кратко, защото предстои целият летен сезон, по време на който ще ни очакват купища нови приключения.

И не забравяйте “ изправете се пред предизвикателството“!

31 март - 6 април 2024г.
Района на Калофер
Час на тръгване - 08:30ч.от паркинга на стадион ``Васил Левски``
Час на връщане в София – към 17.00ч на паркинга на стадион ``Васил Левски``.
Такса за участие - 1200 лв.
Срок за записване - 25 март 2024г.

Важна информация

Моля, велосипедите да са минали ежегодения си технически преглед, преди началото на програмата.

Важно е велосипедите на участниците да са със скорсти.

Важно е ниво на велосипедни умения на участниците да е добро.

Програмата е подходяща за участници между 8 и 14 години.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂