Родопско велопътешествие за малките 2024г.

Всяка година изживяваме няколко невероятни дни из боровите гори край яз. Голям Беглик. Велопътешествието ни трупа километри, деневилация и все повече почитатели в своята история. Всяка година колелата и нашите желания ни отвеждат все по-нататък, защото има толкова много за изследване, гледане, усещане в този район. Тази година ще минем по познати пътеки, но ще открием и нови пространства.

Моля, нека велосипедите да са минали задължителен технически преглед, да работят спирачките им, скоростите да не прескачат, веригите да са настроени, за да не падат постоянно. Калници и звънци не са нужни. Задължителни са каската за колело, ръкавиците, резервните гуми, подходящи за съответното колело, лепенки, обикновена смазка, парцалчета.

И така,

Тентите са импрегнирани, газовите котлони напълнени, пък газовата печка очаква с нетърпение най-вкусната мусака на света!

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

След като пристигнем веднага се захващаме за работа. Изграждаме палатков лагер в района на защитена местност „Чатъм“, на любимата ни поляна. От миналата година сме си оставили пейки, пънчета, за да ни е удобно, като се събираме на кръгче. Запознаваме се със спазването на всички морални кодекси за изграждане на лагер сред природата и пребиваване за продължително време на открито. Запознаваме с програмата. Запознаваме се с очакванията и нагласите на всеки участник, дискутираме теми по безопасност при предстоящите мероприятия. Играем екипни и забавни игри, защото ще правим нещата заедно и това ни е много важно. Подреждаме си багажа в палатките, продуктите в кухнята, багажа за велопреходите. После имаме техническa лекция за подготовка и поддръжка на велосипед. После преглеждаме дали са в изправност велосипедите ни. После правим лек велопреход около язовир Голям Беглик, по време, на който отново си напомняме, как най-ефективно да използваме планинското си колело в пресечен терен.

Ден 2

Денят ни ще започне с така любимите на всички“ сутрешни мъчения‘ или игри за добро утро и създаване на позитивна атмосфера. Чай, закуска, правене на сандвичи, определяне на водачи, зареждане на траковете и старт. Упс, забравих си каската. Добре, старт. О, забравих си водата. Добре де, старт най-накрая.😊

Велопреход Местност Чатъм – Побит камък – Медени поляни –местност Чатъм. Ориентиране по карта и компас, използване на GPS навигация, в пресечена местност.  Вечерта, докато се готви манджата и салата се появява като по поръчка, събираме дърва и си подготвяме огнището. То ще ни даде светлина, когато се стъмни, пък и топлина, защото някой се е изкъпал по тъмно, със студена вода и му тракат зъбите. А когато заобиколим огъня става толкова уютно и топло и всеки разказва нещо и е смешно и усещаме как очите ни се затварят, и… то е хубаво да се спи на палатка. 😊

Ден 3

Вече по-бързо се оправяме сутрин. Знаем кое, къде е всички сме готови почти навреме. Велопреход: язовир Беглик – язовир Широка поляна – язовир Беглик. През този ден ще се любуваме на прекрасния район на язовир Широка поляна, меките хълмове, зелената гора и ароматните ягоди, малини и боровинки, скрити, но само на пръв поглед. Ще ни е трудно, ще ни е дълго, но съм съвсем убедена, че ще се гордеем със себе си, когато сме го направили.

Ние си знаем, по време на карането само пълним джобовете на раниците с всичкото мрънкане на света, а после на огъня, всичко ще им обясним на тези, дето така ни измъчват. Така сме се разбрали предварително и вече всички сме се съгласили. Ох, до огъня е толкова прекрасно. Днес беше велико, изобщо не ни беше толкова трудно, всъщност.  😊

Ден 4

Време е да отпуснем мускулите и затова ни очаква воден поход с каяци из бистрите води на язовир Голям Беглик. Тайнствения остров, пещерата, спускането на рапел до скритите съкровища, звездното небе, край бумтящия огън…

Ден 5

Предизвикателствата на въжените елементи. Мостове, скокове, катерене по дърво, спускане на рапел от дърво! През този ден, ще се научим да се подкрепяме, да се грижим един за друг и да поемаме истинска отговорност за себе си и другите

Ден 6

Сбогуваме се с фантастичната природа на Чатъма и отново се мятаме на колелата до язовирната стена на язовир Голям Беглик, където ще ни очакват бусчетата, които ще ни отведат вкъщи.

29 юли - 03 август 2024г.
Планина Родопи, язовир Голям Беглик
Час на тръгване - 08:30ч. стадион Васил Левски, София
Час на връщане в София, стадион Васил Левски – 16.45ч.
Такса за участие - 980 лева
Срок за записване - 1 юли 2024г.

Важна информация

Договор за участие в програмите на „Тренелариум“. Описание на здравословното състояние на участника.Когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Планина Витоша

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група

Програмата е подходяща за всички приключенци на възраст от 7 години до 12 години. Елементите на програмата са със средна до висока физическа натовареност и изискват добро здравословно състояние и добро владеене на управлението на планински велосипед по пресечен терен.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метереологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂