Родопско велопътешествие за големите 2024г.

Всяка година обещавам, че няма да сменям това място и то винаги ще дава на участниците  усещането и преживяването  Тренелариум.

Чатъма ни очаква и всяка година очакваме с нетърпение да дойде месец август, за да се съберем, да си разкажем, да споделим и да преживеем нови приключения. Тази година Родопското велопътешествие ще е малко по-различно за големите ни участници.

Стартираме от язовир Батак. Там ще ни разтовари буса. Ще разтоварим колелата от ремаркето, ще си понагласим багажа, за да вземем само най-неободимото, ще си сложим каските и ръкавиците, ще пуснем трака и започваме!

И започваме ударно, затова поддържайте се във форма😊

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Начало язовир Батак с изкачване до местността Пашино бърдо. Изкачването е по коларски, черен път без особени препятствия, но с добра положителна денивелация. Успокояващото е, че все още сме с пресни сили, пък и изкачването са само това. Веднъж издрапали до приказната поляна, следва прекрасен черен път във всички посоки. Ще си направим бивак, ще си сготвим при походни условия и ще нощуваме в местността Пашино бърдо. Ще сме на самата граница с резерват Мантарица, който преди около 10 години обходихме с група деца и мога да кажа, че са малко толкова диви кътчета в България, като това. Отдавана всички пътеки и маркировки са превзети от гората, липсва всякакъв намек за човешка дейност и определено човек попаднал на това място, трябва да е наясно, че разчита единствено на себе си. Прекрасното е, че поляната на която ще нощуваме е открита с гледки към връх Домузалан и Голяма Сюткя, а нощното небе ще ни предостави истински спектакъл от безброй звезди.

Ден 2

Следва чудесно каране от Пашино бърдо, та чак до местност Чатъм, която се намира на язовир Голям Беглик.

Горски пътеки, с добра, но оскъдна маркировка, технични спускания, красиви изкачвания. Красотата на Родопите в цялата й прелест. Ако има нещо, в което съм сигурна за каранията в Родопите, то това е че винаги трябва да очакваш неочакваното и да си готов за всякакви ситуации. Следването на траковете е от изключително значение, защото мрежата на дървосекачни пътища е объркваща и заблуждаваща, а на всичкото отгоре и обилна. Ще напрегнем всички сили, за да изкараме трасето в рамките на деня, за да се насладим на удоволствията на достигането ни до крайната точка – нашата си поляна в местност Чатъм.

Вече можем да се усмихнем на човешкия прогрес – баня, тоалетна, походна кухня с всичко необходимо, ток за зареждане на телефоните и връзка с цивилизацията. 😊

Ден 3

Ако сме много уморени и имаме нужда от ден за възстановяване, то ще грабнем каяците и ще прекараме деня в плаване из прекрасните заливи на язовира, плуване в освежаващите води, ще се разходим до пещерата на острова. Ще подготвим колелата си за следващия ден, ще си сготвим вкусна вечеря. А вечерта ще настъпи неусетно, около запаления огън и може би някой ще пее отново и ще водим онези разговори, дето са ни толкова важни и наши си, звездите ще запалят небето с нежната си светлина… 😊

Ден 4

Има едно изключително красиво каране към Побит камък и Медени поляни. Ще си подготвим траковете и ще отидем да се насладим на кръгов, горски маршрут. Това е възнаграждаващо каране, както се казва. 😊Важно е да не се изцедим докрай по време на този ден, че приключенията ни зоват и ден и нощ. 😊

Ден 5

Дойде момента да се спуснем до язовир Доспат. Както всички пътеки в района и това каране е изключително интересно, технично на места, игриви спускания и натоварващи изкачвания. Водите на язовир Доспат са известни с кадифената си мекота. Със сигурност ще отморим тела там, след което ни очаква прибиране към лагера и надяваме се всички „ мусаката на Тренера“. 😊

Ден 6

Денят в който най-честата реплика е „къде ми е“…

След, като всичко е намерено, къде е и прилежно натъпкано в раниците, ами ще си дойдем, за да ви разкажем как е било. 😊

05-10 август 2024г.
Планина Родопи, язовир Голям Беглик
Час на тръгване - 08:30ч. стадион Васил Левски, София
Час на връщане в София, стадион Васил Левски – 16.45ч.
Такса за участие - 980 лева
Срок за записване - 15 юли 2024г.

Важна информация

Договор за участие в програмите на „Тренелариум“. Описание на здравословното състояние на участника.Когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Планина Витоша

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група

Програмата е подходяща за участници от 13 години до 18 години с добра физическа форма и добри технически умения за управления на маунтийн байк по пресечен терен.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метереологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂