Родопско Велопътешествие за големите 2023г.

Вече десет години се потапяме във великолепието на свежите гори, завладяващите трасета за колело, хладните води и приказните нощи на родопската природа и в частност на язовир Голям Беглик.

Първите участници в тази програма вече пораснаха, станаха прекрасни мъже и жени с невероятно отношение към природата и приключенията. Доста от тях останаха и ни помагат, като тренери, продължават нашето дело и предават нататък любовта към свободата, природата и хората.

Тази година, някои от тях сигурно ще се върнат на любимата поляна и ще помогнат на новите лица да усетят очарованието на тази програма.

Веднага след Родопското велопътешествие, ще стартира новавото ни вело – предизвикателство „Северно Велопътешествие – от Белоградчик до Тюленово“.

Какво ще правим там:

  • Велопреходи около язовири Беглик, Широка поляна, Тошков чарк, резерват Беглик, м. Лонгурлии, яз. Доспат, Каратепе, Горанов чарк.
  • Ориентитране в планинска среда с карта и компас, използване на навигационна система GPS.
  • Изграждане на въжени елементи и тяхното използване със специализирана алпийска екипировка.
  • Воден поход с двуместни каяци до остров.
  • Изграждане на палатков лагер и природоотговорно пребиваване в него.
  • Изследване на пещера.
  • Екипни, приключенски, логически и забавни игри, изграждащи толерантност, доверие, комуникативни умения.
  • Провеждане на практическа и теоретическа лекция за придобиване на умения за поддръжка на велосипеда.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Изграждане на палатков лагер в района на защитена местност „Чатъм“. Запознаване и спазване на всички морални кодекси за изграждане на лагер сред природата и пребиваване за продължително време. Обяд и запознаване  с програмата. Очаквания и нагласи, дискусия на тема безопасност при предстоящите мероприятия. Екипни и забавни игри. Подредба на багажа за вело – прехода. Техническa лекция за подготовка и поддръжка на велосипед. Преглед на велосипедите. Лек велопреход по време, на който участниците ще бъдат насочени как най-ефективно да използват планинското си колело в пресечен терен. 🙂

Ден 2

Велопреход язовир Беглик – язовир Тошков чарк – язовир Беглик. Ориентиране по карта и компас, използване на GPS навигация, в пресечена местност.  🙂 Вечерна дискусия на теми от деня и анализ на наученото, под звездите.

Ден 3

Велопреход: язовир Беглик – Горанов чарк – Голям Гаргалък – язовир Беглик. През този ден ще се любуваме на прекрасните, родопски гори, меките хълмове, ароматните ягоди, малини и боровинки, скрити, но само на пръв поглед. Вечерна дискусия около лагерния огън.

Ден 4

Воден поход с каяци из бистрите води на язовир Беглик. Тайнствения остров, пещерата, спускането на рапел до скритите съкровища, спане под звездното небе, край бумтящия огън…

Ден 5

Отново на колелата. Велопреход язовир Беглик – долината на Каратепе. Там, където от време на време срещаш хора, които косят трева, цедят мляко в тензух, ядат домашен хляб, козе и овче сирене, пият лимонада и времето тече по друг начин. Вечерна дискусия на теми от деня около топлия огън.

Заключителна дискусия за преживените и споделени моменти, за трудностите, новите приятелства, за огъня…

Ден 6

Дописване на лагерния дневник, сбогуване с фантастичната природа на Чатъма и отново на колелата. Велопреход  м. Чатъм – гр. Сърница.

7 - 12 август 2023г.
Западни Родопи, язовир Голям Беглик, местност Чатъм
Час на тръгване - 08:30ч. 7 август 2023, стадион ``Васил Левски``.
Час на връщане в София – 16.45ч. 12 август 2023г. стадион ``Васил Левски``.
Такса за участие - 920 лева
Краен срок за записване - всички места са резервирани

Важна информация

При записване се изготвя договор за предоставяне на туристически пакет от услуги. Попълване на формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти. Платена такса според „Политика на заплащане“ на Тренелариум.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в Западни Родопи, язовир Голям Беглик, защитена местност Чатъм.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група и брой участници:

Програмата е подходяща за участници от 13 години до 18 години.

Максимален брой участници 14 човека.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂