Пътеходене в Пирин 2022г.

пътеходене в пирин

15 август – 21 август 2022г.

Всяка година се стремим да се насладим на красотата на планина Пирин. Миналата година приключенствахме из нея с колела, а тази година ще обходим още чудни места, ПЕША. Подготвили сме много приключения, от онези, нашите си, въжени елементи, планински преходи, скално катерене, ще се изкачим на връх, ще се учим да боравим с алпийски инвентар, да се справяме  с нестандартни ситуации, ще отидем на гости на мечките в село Белица, може да ни се наложи да използваме теснолинейка даже, за да посетим най-високото село в района. Има  местност, в която се събират три български планини Рила, Пирин и Родопи. Със сигурност ще включим тази природна даденост в нашия приключенски казус.

Ще сме настанени в уютната хижа Гоце Делчев, над Добринище. Боровите гори,  минералните води, горските пътеки, красивите гледки, алпийската панорама ще направят преживяването ни неустоимо. И така,

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Пристигане и настаняване в хижа Гоце Делчев. Започваме с  игри за запознаване и опознаване. Очаквания и нагласи на участниците, дискусия на тема безопасност. Лека загряваща разходка в района. Вечерен огън, който ще е неотменна част от вечерното споделяне на преживявания и емоции.

Ден 2

През този ден ще си сътворим истинско въжено приключение. Ще си построим алпийски тролей, въжени мостове, ще ги преминаваме заедно, по двойки, с вързани очи, ще си помагаме, ще се учим един от друг, ще си споделяме добри решения. Ще имаме много заплетени ситуации, които ще трябва да разрешим, ще е необходимо да постигаме консенсус, да се изслушваме, да си говорим.

Ден 3

Отново ще използваме навигационни пособия, с които да  открием къде се намира скалния  масив „Пещерите“, където ще премерим сила, воля и мотивация. Денят ни е посветен на изграждането на различен вид приятелство и то е приятелството, при катерене  в свръзка. Ще се научим как да се осигуряваме един друг, да се подкрепяме и да си вярваме. Ще се научим да боравим с алпийски инвентар. Ще се научим да се спускаме на рапел, да преминаваме през хоризонтален парапет, все полезни умения за всеки себеуважаващ се пътешественик- приключенец.

Ден 4

Този ден ще отидем на гости в село Белица, на мечките. Хем малко да ни починат краката и главите, хем да добием още знания за живота и навиците на тези големи, рунтави и изключително любопитни великани. Ще наблюдаваме как се хранят и с какво, ще научим къде живеят, къде спят, какво ги забавлява, как играят, обичат ли наистина да плуват, могат ли да ловят риба и още много допълнителни въпроси, които сигурна съм, има в главата на всеки от нас.

Ден 5

Бавно, много бавно се клатушка теснолинейката от Добринище към село Аврамово.

През невероятна природа се вие железния път. Изкачваме се високо и достигаме до Аврамовата седловина, в близост до  която се намира железопътната гара на село Аврамово, където след Освобождението  е минавала границата на Княжество България и Османската империя. Чудно място е това, с чудна история и чудни хора.

Ден 6

Отправяме се на приключенски, планински преход. Нашата цел са хижа Безбог, езерото Попова капа и чудния връх, обграден с множество легенди, Безбог. Ще използваме седалков лифт, за да наберем височина, ще пийнем ароматен планински чай в хижата, ще потопим погледи в бистрата вода на езерото и ще поемем по пътеката за върха, пък да видим, какво ще открием там. През този ден, ще си припомним или пък ще се научим да използваме карта, компас и разни по-модерни пособия за ориентиране в пресечена местност.

Ден 7

Най-трудния ден, в който ще е необходимо да намерим всичките си вещи, да ги приберем в саковете си, да попълним дневника с онези спомени, с които не желаем да се разделим, да си направим кръгчето и да си кажем „до скоро“!

15 авугуст - 21 август 2022г.
Планина Пирин, района на Добринище
Час на тръгване от София - 08:30ч. стадион ``Васил Левски``.
Час на връщане в София – 16.45ч. сатдион ``Васил Левски``.
Такса за участие - 890 лева
Срок за записване - 14 дни преди началото на програмата - 1 август 2022г.

Важна информация

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в Пирин планина, района на Добринище.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастови групи:

Програмата е подходяща за деца и младежи над 7 години.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂