По стъпките на приключението за Мъници 2024г

„Най-великите пътешествия в живота на човек са тези, които отговарят на въпроси, които никога не сте се замисляли да си зададете“ – Рич Риджуей

За втора предна година подготвихме приключения и за малките ни последователи, които имат опит вече в Горското ни училище и имат желание да откриват нови хоризонти, докосвайки се до природата и живеенето сред природата.

За място на провеждане, отново си избрахме планина Витоша.

На близо е, освен добре познатите и отъпкани пътеки, Витоша има и доста дива и непозната страна, която внимателно ще покажем на участниците. Ще се запознаем с изключителното разнообразие на растителния свят в любимата ни планина, ще можем, да наблюдаваме сърни и елени, ако сме достатъчно тихи, ще можем да чуем със собствените си уши песента на нощните птици, можем да срещнем белка, златка. С помощта на карта и компас, ще се научим как да изберем път и как да го следваме, за да ни заведе той до красиво място. Ще изкачим връх, ще се впуснем в шеметни игри, ще се катерим, ще си направим въжена градина, ще споделяме около лагерния огън.

Тази година избрахме за наш дом хижа Червената шапчица, защото това е истинска приказна къща в гората. Стопаните й са наши приятели, които много добре знаят, какво е необходимо за едно горско приключение. Вкусна храна, уютна стая, топла завивка, чай до печката и приказка за лека нощ.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Настаняване в хижа Червената шапчица. Запознаване с децата, тренерите, мястото, програмата, нашите си правила, безопасността и с предстоящите приключения. После ще играем, защото това е начина, бързо да ни олекне на сърцата и да сме спокойни, че приключението е хубаво нещо. После ще хапнем, ще се разходим, ще почетем приказка и може би ще спим.

Казвам „може би“, защото първата ни вечер, извън личното легло може да е изпълнена с ред предизвикателства 😊

Ден 2

Вторият ден стартира с пържени филийки и не след дълго започват  заплетени главоблъсканици, изискващи бързи и смели решения, творчество и въображение. Ще разчитаме стари текстове, ако можем да четем, ако не, ще направим наша си азбука, която всички да разбират, ще премерим сили с тайни уреди, сочещи посоките на света и ще ги вкараме в действие, че да можем да следваме пътя, който сме си избрали. Ще се запознаем с горските обитатели, които ще ни помогнат да опознаем различните билки и храни в планината. Защото, когато човек приключенства,той  много огладнява. Вечерта можем да си сготвим сами храна, от неща, които сме намерили в гората. Супата от коприва давала страхотни сили, казват, а пък горските плодове в киселото мляко, карат душата да запее. Вечерта ще си запалим огън и ще си разкажем какво сме постигнали до момента, какво ни очаква още и какво ни е нужно за следващия ден и да, дано тази вечер спим спокойно. 😊

Ден 3

Приключенията продължават и пътят ще ни отведе до една скала, по която ще има обезопасителни въжета и ще можем да научим нещо ново. Как да се катерим безопасно по скали, как да плетем здрави възли, как да си помагаме, когато ни е трудно. Всеки, дори най-притеснените ни участници, ще могат да преодолеят себе си и да опитат от това приключение.

Ден 4

Пържени филийки със сладко от боровинки или бисквитена торта със сладко от диви ягоди, сложен избор. След като решим какво да закусваме и го направим, мятаме раниците на гръб и изчезваме към върха на планината. Дълъг път ни чака, но стискаме палци, волята да ни е по-силна от умората. Тук ще приложим наученото до момента. Ще си помагаме с карта и компас, да не изгубим пътеката. Ще си правим въжени мостчета, ако се наложи да преминем през някоя река. Можем да си направим парапет от въже, ако някъде е много стръмно. Ще си казваме добри думи, за да се мотивираме и да ни е по-леко на краката и душите.

Ден 5

Игрите продължават и в последния ни ден. Очаква ни  весела, въжена градина, за която всички ще вземем участие, за да си я построим. Алпийския тролей ще ни зареди със щастливи усмивки, а останалите мостчета ще ни покажат, колко по-смели сме станали вече. После ще попълним лагерния дневник и ще споделим всичките си преживявания там. А поляната пред хижата дълго ще пази спомена за смеха и лудориите ни. 😊

03-07 юни 2024г.
Планина Витоша
Час на тръгване - 08:30ч. стадион Васил Левски, София
Час на връщане в София, стадион Васил Левски – 16.45ч.
Такса за участие - 980 лева
Срок за записване - 20 май 2024г.

Важна информация

Договор за участие в програмите на „Тренелариум“. Описание на здравословното състояние на участника.Когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Планина Витоша

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група

Програмата е подходяща за участници от 6 до 10 години.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метереологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.