Моите планини Мальовица 2024г.

„ Моите планини“ е книга/пътеводител за поколения планинари, пътешественици и алпинисти. Влюбени в приключенията, силните преживявания и споделени моменти, заобиколени от върхове, скали и толкова много звезди.

Програмата е  седемдневна и е с място на провеждане, долината на Мальовица – едно невероятно място, притеглящо хората с магията на алпийската си красота. Високите върхове, гъстите борови гори, студените реки, бистрите, планински езера и дивите животни създават една неповторима приключенска среда, която бихме искали да споделим отново с вас.

Та ето какво ви предлагаме:

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Настаняване в ЦПШ Мальовица. Откриване на програмата и запознаване с предстоящите занимания. Екипни задачи, целящи изграждането на позитивна, толерантна и спокойна атмосфера между участниците. Игри, подпомагащи процеса на комуникация. Игри за изграждане на доверие. Проблемни задачи, целящи да провокират взимането на решения, постигане на консенсус и разглеждане на различните поведения демонстрирани по време на симулациите.

Вечерна дискусия на преживяното, около вечерния огън.

Ден 2

Приключенски казус с ориентиране и преминаване на въжени елементи, построени над пенливите и студени води на Мальовишка река. Ще  можем да наблюдаваме себе си в различни, нестандартни ситуации, ще споделим и изговорим всичко научено и преживяно. Ще се научим да се изслушваме, да се доверяваме, да взимаме решения.

Ден 3

Скално катерене, построяване и преминаване на въжен, хоризонтален парапет. Основни познания за използването на алпийска екипировка. Катерене и осигуряване. Това ще се случи на учебните скали в близост до ЦПШ Мальовица. Маршрутите са с различна трудност и са обезопасени с лепени клинове и скални болтове. Ще използваме алпийски инвентар. Ще се научим как да се погрижим за себе си или останалите – учебна, спасителна акция.

Ден 4

Планински поход към Страшно езеро.

Там ще можем да „изхвърлим“ в езерото всички онези неща, които ни притесняват и от които ще имаме нужда да се отървем. Половината от трасето се преминава през гориста местност, впоследствие се откриват панорамни гледки към по- алпийската част на Рила планина. Пред нас ще се виждат красивите върхове, Голям Купен, Ловница, Мальовица, Камилата… Откриват се гледки, които е трудно да бъдат описани. Можем да видим диви кози.

Ще нощуваме на палатки в района на хижа Мальовица. Ще се храним и къпем в хижата. 🙂

Ден 5

През деня е предвидено леко и отпускащо катерене на учебните скали до хижа Мальовица или катерене по част от „виа ферата“ в района.

Ще нощуваме отново на палатки до хижата.

Дискусии на теми от преживения ден и подготовка на багажа за следващия ден.

Ден 6

Ще предложим два варианта за изкачване през този ден и групата ще вземе решението след изтъкване на всички рискове и обсъждане на възможностите и желанията на всеки от групата.

Изкачване на връх Мальовица по Източния ръб. През цялото време участниците ще бъдат осигурени с седалки, каски, осигурителни ремъци и ще се използва алпийско въже за придвижване и допълнителна безопасност.

Изкачване на връх Орловец. Можем да използваме алпийски инвентар за допълнително спокойствие на участниците предвид алпийския изглед и определено зашеметяващите гледки от премката към Синият улей.

Ще нощуваме на палатки на хижа Мальовица.

 

Ден 7

Половин ден почивка и съзерцание на заобикалящите ни върхове.

Слизане до ЦПШ Мальовица и закриване на програмата с обещания за скорошно виждане, защото този вид приключения създават най- силните приятелства. На връщане можем да посетим минералния басейн в Белчин бани, ако имаме сили и време! 🙂

 

 

12-18 август 2024г.
Планина Рила, долината на Мальовица
Час на тръгване - 08:30ч. стадион Васил Левски, София
Час на връщане в София, стадион Васил Левски – 16.45ч.
Такса за участие - 1060 лева
Срок за записване - 15юли 2024г.

Важна информация

Договор за участие в програмите на „Тренелариум“. Описание на здравословното състояние на участника.Когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Планина Витоша

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група

Програмата е седемдневна и е подходяща за деца от 10 години до 16 години.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метереологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.