Моите планини - Мальовица 2022г.

Моите планини – Мальовица

11 юли – 17 юли 2022г.

„Моите планини“ е книга/пътеводител за поколения планинари, пътешественици и алпинисти, влюбени в приключенията, силните преживявания и споделени моменти, заобиколени от върхове, скали, и толкова много звезди.

Програмата е  седемдневна и е с място на провеждане, долината на Мальовица – едно невероятно място, притеглящо хората с магията на алпийската си красота. Високите върхове, гъстите борови гори, студените реки, бистрите, планински езера и дивите животни създават една неповторима приключенска среда, която бихме искали да споделим отново с вас.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Настаняване в хотел Мальовица. Откриване на програмата и запознаване с предстоящите занимания. Екипни задачи, целящи изграждането на позитивна, толерантна и спокойна атмосфера между участниците. Игри, подпомагащи процеса на комуникация. Игри за изграждане на доверие. Проблемни задачи, целящи да провокират взимането на решения, постигане на консенсус и разглеждане на различните поведения демонстрирани по време на симулациите.

Вечерна дискусия на преживяното, около вечерния огън.

Ден 2

Приключенски казус с ориентиране и преминаване на въжени елементи, построени над пенливите и студени води на Мальовишка река. Ще  можем да наблюдавме себе си в различни, нестандартни ситуации, ще споделим и изговорим всичко научено и преживяно. Ще се научим да се изслушваме, да се доверяваме, да взимаме решения.

Ден 3

Скално катерене, построяване и преминаване на въжен, хоризонтален парапет. Основни познания за използването на алпийска екипировка. Катерене и осигуряване. Това ще се случи на учебните скали в близост до хотел Мальовица. Маршрутите са с различна трудност и са обезопасени с лепени клинове и скални болтове. Ще използваме алпийски инвентар. Ще се научим как да се погрижим за себе си или останалите – учебна, спасителна акция.

Ден 4

Планински поход към Страшно езеро.

Там ще можем образно казано да „изхвърлим“ в езерото всички онези неща, които ни притесняват и от които ще имаме нужда да се отървем. Половината от трасето се преминава през гориста местност, впоследствие се откриват панорамни гледки към по-алпийската част на Рила планина. Пред нас ще се виждат красивите върхове, Голям Купен, Ловница, Мальовица, Камилата… Откриват се гледки, които е трудно да бъдат описани. Можем да видим диви кози.

Ден 5

Качване в по-високата част на планината и нощувка на хижа Мальовица. През деня е предвидено леко и отпускащо катерене на учебните скали до хижата или катерене по част от „виа ферата“ в района.

Дискусии на теми от преживения ден и подготовка на багажа за следващия ден.

Ден 6

Изкачване на връх Мальовица по Източния ръб. През цялото време участниците ще бъдат осигурени с седалки, каски, осигурителни ремъци и ще се използва алпийско въже за предвижване и допълнителна безопасност.

.

Ден 7

Половин ден почивка и съзерцание на заобикалящите ни върхове.

Слизане до хотел Мальовица и закриване на програмата с обещания за скорошно виждане, защото този вид приключения създават най-силните приятелства. На връщане можем да посетим минералния басейн в Белчин бани, ако имаме сили и време! 🙂

11 юли - 17 юли 2022г.
Района на Мальовишкия дял на Рила
Час на тръгване от София - 08:30ч. стадион ``Васил Левски``.
Час на връщане в София – 16.45ч. стадион ``Васил Левски``.
Такса за участие - 790 лева
Срок за записване - 14 дни преди началото на програмата - 27 юни 2022г.

Важна информация

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на Мальовишкия дял на Рила.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастови групи:

Програмата е подходяща за деца и младежи от 9 години насетне.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂