Велопътешествие на две планини- Родопи 2022г. за малките

Велопътешествие в Родопи за малките

2 август – 7 август 2022г.

Всяка година изживяваме няколко невероятни дни из боровите гори край яз. Голям Беглик. Велопътешествието ни трупа километри, деневилация и все повече почитатели в своята история. Всяка година колелата и нашите желания ни отвеждат все по-нататък, защото има толкова много за изследване, гледане, усещане в този район. Тази година ще минем по познати пътеки, но ще открием и нови пространства.  Тази година ще направим две последователни седмици в този приказен район.

Първата седмица ще е на разположение на всички приключенци на възраст от 8 години до 12 години.

Тентите са импрегнирани, посудата измита и в очакване, газовите котлони напълнени, пък газовата печка очаква с нетърпение най-вкусната мусака на света!

Седемдневна програма, подходяща за деца и младежи на възраст между 8 г. и 12г. Елементите на програмата са със средна до висока физическа натовареност и изискват добро здравословно състояние.

Какво ще правим там:

  • Велопреходи около язовири Беглик, Широка поляна, Тошков чарк, резерват Беглик, м. Лонгурлии, яз. Доспат.
  • Ориентитране в планинска среда с карта и компас, използване на навигационна система GPS.
  • Изграждане на въжени елементи и тяхното използване със специализирана алпийска екипировка.
  • Воден поход с двуместни каяци до остров.
  • Изграждане на палатков лагер и природоотговорно пребиваване в него.
  • Изследване на пещера.
  • Екипни, приключенски, логически и забавни игри, изграждащи толерантност, доверие, комуникативни умения.
  • Провеждане на практическа и теоретическа лекция за придобиване на умения за поддръжка на велосипеда.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Изграждане на палатков лагер в района на защитена местност „Чатъм“. Запознаване и спазване на всички морални кодекси за изграждане на лагер сред природата и пребиваване за продължително време. Обяд и запознаване  с програмата. Очаквания и нагласи, дискусия на тема безопасност при предстоящите мероприятия. Екипни и забавни игри. Подредба на багажа за вело – прехода. Техническa лекция за подготовка и поддръжка на велосипед. Преглед на велосипедите. Лек велопреход по време, на който участниците ще бъдат насочени как най-ефективно да използват планинското си колело в пресечен терен. 🙂

Ден 2

Велопреход язовир Беглик – язовир Тошков чарк – язовир Беглик. Ориентиране по карта и компас, използване на GPS навигация, в пресечена местност.  Вечерна дискусия на теми от деня и анализ на наученото, под звездите.

Ден 3

Отново на колелата. Велопреход язовир Беглик – долината на Каратепе. Там, където от време на време срещаш хора, които косят трева, цедят мляко в тензух, ядат домашен хляб, козе и овче сирене, пият лимонада и времето тече по друг начин. Вечерна дискусия на теми от деня около топлия огън.

Заключителна дискусия за преживените и споделени моменти, за трудностите, новите приятелства, за огъня…

Ден 4

Воден поход с каяци из бистрите води на язовир Беглик. Тайнствения остров, пещерата, спускането на рапел до скритите съкровища, спане под звездното небе, край бумтящия огън…

Ден 5

Предизвикателствата на въжените елементи. Мостове, скокове, катерене по дърво, спусканне на рапел от дърво! През този ден, ще се научим да се подкрепяме, да се грижим един за друг и да поемаме истинска отговорност за себе си и другите.

Ден 6

Дописване на лагерния дневник, сбогуване с фантастичната природа на Чатъма и отново на колелата до язовирната стена. А там, дълго разделяне с обещания за нови срещи и нови приключения.

02 август - 07 август 2022г.
Родопи, горски център ``Чатъм``
Час на тръгване от София - 08:30ч. стадион ``Васил Левски``.
Час на връщане в София – 16.45ч. стадион ``Васил Левски``
Такса за участие - 700 лева
Срок за записване - 14 дни преди началото на програмата - 19 юли 2022г.

Важна информация

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в планина Родопи, горски център „Чатъм“.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастови групи:

Програмата е подходяща за деца от 7 години.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂