Велопътешествие на две планини – Рила 2022г.

Велопътешествие  – Рила

27 юни – 02 юли 2022г.

Това е програма, която е разработена за по-малките ни клиенти и тяхното желание да последват в приключенията, по-големите си братя, сестри или приятели. Тя е шестдневна, с преспиване и ще се проведе два пъти през летния сезон, като провеждането й ще е на различни места, в Рила и в Родопите.  Подходяща е за всички деца на възраст от 6 години нагоре, които имат умения за управление на велосипед и имат желание да се потопят в приключенския свят на Тренелариум. 🙂

Необходими качества и умения на участниците са: умение за управление на планински велосипед, желание за приключения, любопитство, смелост за докосване до нови хоризонти, големи усмивки, дрехи на които никак не държите, удобна раница за носене на голямо мрънкане, свойство за успокоение на родители. 🙂

 

Какво ще получите в замяна от нас, екипа на Тренелариум:

Шест приключенски дни, по време на които ще се научим да заспиваме сами, да си приготвяме вещите и да се грижим за тях, да си приготвяме храна, каквато обичаме, да се преобличаме, да се къпем, да ходим, да се катерим, да преодоляваме различни препятствия с помощта на въжени мостчета, да си запалим огън, по безопасен начин, да разпознаваме някои дървета и ядливи растения. Да наблюдаваме животни, да играем, да се справяме с различни заплетени ситуации, осланяйки се на собствените си възможности, да си построим заслон и палатки, да караме колело из долини, реки, планини, да разказваме патилата си с усмивка, да споделяме и да анализираме.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Пристигане и настаняване в хотел „10 къщи“ в село Говедарци. Стаите са  просторни, за четирима човека. Имат собствен санитарен възел.

Денят ще е посветен на запознаване и опознаване между участниците, с тренерите, с района и с програмата. Ще прегледаме колелата и ще ги разходим в района, за да разберем кой, какво може с велосипеда си. Всяка вечер ще си правим лагерен огън, около който ще се учим да говорим пред хора, да изслушваме събеседниците си и да споделяме преживявания.

Ден 2

Ще се отправим към приказно красивата долина на река Лакатица с колела. Ще имаме определени места, на които ни очакват  игри за комуникация, за изграждане на доверие, за изграждане на толерантност и взаимопомощ. Те ще ни помогнат по- лесно да навлезем в дебрите на планинското колоездене и ще ни позволят да забравим  за умората от колоезденето. Те са изключително динамични и провокират участниците да показват различни поведения, които вечерта около огъня ще дискутираме заедно, за да извадим поуките от преживяното.

Ден 3

Приключенско ориентиране с помощта на карта и компас, и GPS навигации. През този ден ще се научим как да избираме път, за да стигнем от някъде до другаде с колела. 🙂

Ще се губим и ще се намираме, ще следваме координати, ще се приберем кални и доста уморени, но пък открили огромно количество инвентар за справяне в трудни ситуации.

Ден 4

Усложняваме задачите! През този ден ще предизвикаме смелостта. Ще се научим да правим алпийски възли, да строим въжени мостчета и да ги преминаваме. Ще разберем какво е алпийски тролей. Вечерта, около огъня ще можем да отпушим всички емоции от преживения ден и да осмислим стъпките които сме направили.

Ден 5

Време е за поход! През този ден ще упражним всички добити знания и умения до момента. Ще изберем път, ще го извървим, ще преминаваме през трудни участъци, ще изградим въжен мост, ще взимаме решения и ще се изслушваме, ще разпределим храната си, така че да стигне за всички ни. Ще си помагаме и ще се грижим един за друг.

Ден 6

Заслужен ден за почивка около басейна на хотела. Ходилата леко тръпнат от спомена за приключението от предния ден, главата е пълна с отминали случки, усмивката е широка, защото това не е краят, а е началото на летните приключения. 😊

27 юни - 02 юли 2022г.
Района на Мальовишкия дял на Рила
Час на тръгване от София - 08:30ч. стадион ``Васил Левски``
Час на връщане в София – 16.45ч. стадион ``Васил Левски``
Такса за участие - 790 лева
Срок за записване - 14 дни преди началото на програмата - 10 юни 2022г.

Важна информация

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на Мальовишкия дял на Рила.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастови групи:

Програмата е подходяща за деца от 6 години нагоре.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до info@trenelarium.com , за избраната от вас програма.

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метеорологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂