Велопътешествие на две планини - Пирин 2024г

И ето, че прекрасният Пирин отново ни зове.

Велопътешествието за малките приключенци тази година е с чисто нови маршрути и програма. Ще сме настанени в гр. Банско, в хотел „Бялата лавина“.

Свежите гори,  бързите и пенливи реки, игривите пътеки, красивите гледки, ще направят преживяването ни неустоимо. Вземете верния си байк, каската и ръкавиците и бъдете готови за невероятни преживявания.

 

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Пристигане и настаняване в хотел ‚Бялата лавина“. Започваме с  игри за запознаване и опознаване. Представяме едни на други очакванията и нагласите си. Правим преглед на колелата и дискутираме теми за безопасност по време на каране в населени райони, пътища, гори, при изкачвания и спускания, при пресичане на локви, реки и др. препятствия. Разходка в района с колела, за да стиковаме уменията на участниците. Тук ще си говорим и за поддръжка на колелото, почистване, смазване, смяна на гуми, оправяне на верига и т.н. . Вечерен огън, който ще е неотменна част от вечерното споделяне на преживявания и емоции 😊

Ден 2

След вкусна и обилна закуска, грабваме раниците, GPS – ите, въвеждаме необходимите ни координати, избираме водачи на групата и приключението започва. За днешният ден карането е леко, по горски пътища. Идеално за стиковане на групата и отработване на динамиката на каране.  Избираме си няколко зелени трасета, над Банско, до които се стига по „Довеждащата пътека“ – Еделвайс, Потоците, Мечокът. Вечерта около огъня ще обсъдим следването на траковете, карането в група по пресечен терен, умората, предизвикателствата, смешните ситуации.

Ден 3

Мускулите вече са загрели и се отправяме по черни пътища на красива и панорамна обиколка   Банско – Катарино – Годлево – Банско. Карането е около 30 км, с малка положителна денивелация, равномерно разпределена с невероятни гледки към Пирин и Рила.

Тази вечер, около огъня ще има повече какво да кажем за собствените си възможности и  мотивация. За решенията, които взимаме. За нещата, които ни помагат, когато стане трудно. За новите приятели.

Ден 4

Колкото и леки да са трасетата, все пак мускулите на краката чувстват понякога лека умора и затова за днешния ден сме предвидили истински подарък. Ще транспортираме колелата до Шилигарника на височина 2870м.н.в. или докъдето е възможно, а след това ни очаква дълго и прекрасно спускане чак до Банско. Можем да избираме да караме по ски пътя, можем да влизаме в сенчестите и технични горички, можем да спираме и да охлаждаме телата си в студените потоци, по пътя. Това е ден за удоволствие, но не бива да се отпускаме съвсем, защото спусканията по пресечен терен могат да бъдат доста по-предизвикателни отколкото изкачванията. 😊

Ден 5

Ден за планински преход с крака. 😊Ще оставим велосипедите малко да си починат от нас и ще отправим поглед към чудно красивите върхове на Пирин. Ще поставим няколко варианта за изкачване и ще оставим групата да вземе своето решение според възможностите си, нагласата и желанията си.

Връх Вихрен.

Муратов връх

Кончето – като тук, ще използваме придвижване с алпийска екипировка, от гледна точка безопасност на участниците – седалка за катерене, каска, осигурителни ремъци, алпийско въже.

Това е ден, по време на който ще влязат в сила всички добити до момента знания и умения свързани с планината, свързани с човешкото присъствие и дейности в нея. Ще е важно да си помагаме, да сме грижовни едни към други, да се съобразяваме един с друг, да можем да се подкрепяме и да можем да се откажем от крайната цел, ако ситуацията го налага или да се мотивираме, за да достигнем крайната цел, ако условията позволяват. Ще се научим да следваме времето и да отчитаме атмосферните промени по време на изкачването. Ще се научим да дискутираме аргументирано и да взимаме решения, лишени от емоции, доколкото е възможно.

Вечерното ни кръгче около огъня през този ден, предполагам, ще е доста емоционално. 😊

Ден 6

И след всички тези преживявания идва и най-трудния ден, в който ще е необходимо да намерим всичките си вещи, да ги приберем в саковете си, да попълним дневника с онези спомени, с които не желаем да се разделим, да си направим кръгчето, да се прегърнем и да си кажем „до скоро приятели“!

 

17 -22 юни 2024г.
Планина Пирин
Час на тръгване - 08:30ч. стадион Васил Левски, София
Час на връщане в София, стадион Васил Левски – 16.45ч.
Такса за участие - 1195 лева
Всички места за участие са резервирани

Важна информация

Договор за участие в програмите на „Тренелариум“. Описание на здравословното състояние на участника.Когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Планина Витоша

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастова група

Програмата е 6 дневна и е подходяща за участници на възраст от 8 години до 14 години.

Как да се запишем

Всички места за участие са резервирани

Промени в програмата

Предложената програма може да претърпи сериозни промени в резултат от метереологичните условия, груповата динамика, интересите и настроенията на участниците.

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.