Приключенията на 2017-а г.

Изминалият топъл сезон бе препълнен с приключения. Постарахме се тази година да предложим, наред с добре познатите преживявания и няколко нови.

„Горското училище“ продължава да събира добре познати муцуни, заедно с нови и неопитни приключенци. Стараем се да запазим най-любимите елементи на децата, като катаренето на скали и по въжена градина „Парк на предизивикателствата“ Дендрариум, планинското ориентиране, забавните и логически игри, походите :), любопитните места около София, срещите с домашни и диви животни, птици, насекоми, игрите за оцеляване в природата, арт ателиетата, посещението на басейн… Включихме нови занимания, като „Физика, химия и математика в природата“ и „ арт изобретателница“, които са си същинска магия.

Лагерите също се увеличиха с един. „Въженото Морешествие“ придаде завършен вид на летните ни предложения. Тази програма ни заведе до една мистериозна и малко позната планина- Странджа. Докоснахме се до плаването с катамаран в море и до разнообразната флора и фауна на река Велека и парк Силкосия. Видяхме Маслен нос, „Беглик Таш“, с. Резово, с. Българи, с. Кости и истински нестинари, и невероятни плажове…:)

„Пиратската история“ тази година се проведе на язовир Батак и това ни позволи да покажем на участниците, нови пространства, исторически местности и природни забележителности. Крепостта Цепина, пещера Снежанка, с. Дорково…

„Тракийските преживелици“ разширяват мирогледа и знанията на децата, свързани с историята на Централна Стара планина. Потопихме се в местообитанията на древните тракийски царе и техните свети места: яз. Копринка, Бузовград, могилите –гробници. Преминахме през руско-турската освободителна война със сладкодумните разкази на гидовете на вр. Шипка. Обходихме и чудатия и изпълнен с невероятен хумор район на с. Турия, родното място на писателя Чудомир. Катерихме се по скалите в Ененския каньон, разходихме си из еко пътека „Бяла река“, плувахме из разни планински вирове.

„Родопското велоприключение“, отново се побра в Западни Родопи. Свежеста и красотата на язовир „Голям Беглик“, „Кара тепе“, „ Балинов чарк“ и др. ни подариха вълшебни мигове, докато ги обхождахме с колела и с каяци.

Тренерският състав бе разнообразен от присъствието на Ина, Елена, Пламен, Деси, Мартин Раев и Мартин Павлов. Ида, Йоана и Елица също са на линия и споделят натрупания опит и знания, за да продължим да работим по онзи, нашия си начин.

Благодарим на всички смели и любопитни приключенци, че ни помагате да творим всичко това! 🙂

Сега запретваме ръкави, за да подготвим снежните ни приключения!

Поздрави и до скоро! 🙂