Летни приключения на Тренелариум за 2023г.

Здравейте всички вие, които нетърпеливо очаквате новите приключения на Тренелариум: летни лагери за деца, на палатки и без преспиване, с колела и пеш, с катерене и лодки в България и Гърция на море и на планина.

Вече са готови, нашарени със снимки, пременени, подновени и готови за изживяване.

Може би, ще ви направи впечатление наличието на известни промени в програмите ни.

Да, това се налага поради факта, че броят на участниците в групите ни ще е далеч по-малък, отколкото беше миналата година.

След дълбок анализ, на преден план излезе желанието ни да продължим в истинския дух на приключението и на специфичните преживявания, които даряваме на децата и младежите в програмите си, а това е почти невъзможно, ако сме голяма група.

Съгласете се, че пържени филийки и палачинки се правят много по-лесно за 15 човека, отколкото за 25. Това в кръга на шегата 😊

Методът, който е заложен във всичките ни програми, а именно „Учене чрез преживяване“, по който работим вече 20 години, е изключително важен за нашия екип и желанието ни да бъде приложен и съответно полезните знания, умения и поведения да могат да бъдат, освен преживени, то и дълбоко разгледани и  анализирани, е огромно. Защото това е начинът, който ни помага по пътя към себепознание и изгражда всички онези думи, които напоследък са широко използвани в различни подтекстове, а именно: изграждане на доверие, развиване на комуникативни умения, вземане на решения в трудна и заплетена ситуация, нуждата от използване на промяната, като добро решение, инициативност, въображение, сръчност, воля, умения за мотивиране, подкрепа, толерантност и т.н., дори и при най-малките, както показва опитът ни, когато е поднесено чрез игра, търпение и усмивка.

И така, дано сме успели да обърнем внимание върху важните неща. А сега приключенията:

По стъпките на приключението за мъници – 26 -30 юни / 21-25 август 2023г.

Приключението „Сребърна“ – 1-7 юли 2023г.

Уиндсърф и кайтсърф на остров Лимнос 2023г. – 1-9 юли / 25 август – 1 септември 2023г.

Пиринско велопътешествие 2023г. – 8-13 юли 2023г.

Моето лудо, гръцко, ветроходно приключение 2023г.15-22 юли 2023г.

Родопско велопътешествие за малките 31 юли – 5 август 2023г.

Родопско велопътешстие за големите – 7-12 август 2023г.

Северно Велопътешествие От Белоградчик до Тюленово 2023г. 13-27 август 2023г.

Екипът на Тренелариум ви пожелава весели дни и Face the Challenge 😊