Курс за помощник тренери в Тренелариум!

Дати на провеждане: 1юли – 4 юли 2021г.

Продължителност: 4 дни

Място на провеждане: района на Мальовица

Такса за участие: 320лв.

Вече си на 15, 16, 17, 18, 19, 20, 20 и …

Спомняш си за всички онези моменти, когато си пътувал към поредното приключение и коремът ти е правил салто, след салто от нетърпение, емоция, от предстоящите преживявания, от неизвестното?

Чувстваш се вече пораснал, за да се запишеш на поредното приключение, но никак не ти се ще да се разделяш с удоволствието да си в планината, гората, морето, да седиш около огъня, да споделяш преживявания, до откриваш нови хоризонти, нови познания, нови умения, нови приятелства, да зяпаш звездите, да ставаш рано и да гледаш изгрева, да мажеш филии, да готвиш спагети с краставици или най-вкусната мусака насред поляна, да се тъпчеш с диня и смокини, да си изморен, но изключително горд от постигнатото, да ти е студено, гладно, мокро, изтръпнало, горещо, мрънкащо, да ти се плаче или да ти се залива от смях, ей така, защото е яко…

Ако ти е трудно да се разделиш с всичко това и още много от това, то ние ти предлагаме да продължиш своето приключение, но вече като човека, който помага при създаването и реализирането на всички тези приключения, като човека, който пренася любовта към природата, към израстването на човешките ценности и качества, и подпомага развитието им.

Може никога да не си участвал в подобно нещо, никога кракът ти да не е стъпвал на „лагер“, но да имаш желание да видиш и пробваш що е това. Тогава този курс е и за теб.Курс тренери-2

Следва представяне, което може да ти се стори объркващо, прекалено сериозно, неразбираемо или плашещо. Не се притеснявай! То само така си звучи, всъщност всичко е поднесено под формата на игра, защото докато работим, ние се забавляваме много! 😊

Как работи Тренелариум?

В основата си метода, който използваме във всичките ни програми се нарича „учене чрез преживяване“.

Това означава, че когато караме ски ние виждаме демонстрация и веднага след това прилагаме в практиката. Докато участваме в тиймбилдинг програма, взаимодействаме и комуникираме с колегите ни в привидно игрови ситуации, които обаче са аналогия на работни процеси. Докато приготвяме лагер на палатки край високопланински язовир, всъщност младите участници изграждат умения да подреждат собствения си малък свят по удобен, уютен и практичен начин. Докато вървим по горските пътеки с най-малките и не спираме да се учудваме от многообразието в природата, палим любознателност към реалните чудеса на света…20200514-DSC_0195

Е лесно ли е да учим докато преживяваме? Интересно ли е, предизвикателно ли е, въобще как е?

Ще отговаряме на тези въпроси и ще откриваме какво е да си тренер, „преживявайки“ нашия курс за помощник тренери на Тренелариум.

Програмата за аутдор помощник тренери е изключително динамична и е създадена, за да подготви бъдещите помощник тренери в работата им сред природата с деца, възрастни или корпоративни клиенти. Ще наблегнем на изграждането на така  необходимите умения и поведение на един аутдор тренер, лидерство, комуникатвни умения,  безопасно движение в планински терен и отговорно пребиваване  сред природата.

По време на тазгодишния курс, участниците ще положат основите на това дълго приключение, наречено „тренерска работа сред природата“.20200518-DSC_0212

Модули:

Тези модули могат да претърпят промени, според динамиката на участниците в групата.

  • „Разчупване на ледовете”
  • „Ефективна комуникация”
  • „Доверие”
  • „Проблемни задачи”
  • „Проекти”
  • „Ориентиране в пресечена местност“
  • „Планински преход“
  • „Първа долекарска помощ“

По време на всеки един от тези модули участниците ще имат, да се включат в преминаване на разнообразни препятствия и предизвикателства и да добият опит във анимирането на игрите, тяхното представяне, воденето на дискусия,  анализиране на демонстрираните поведения и постигане на предварително зададени цели.20200517-DSC_0086

Какво искаме от теб?

Да имаш желание, докато се забавляваш, да учиш.

Да имаш желание и сърце да се занимаваш с хора, по-малки или колкото теб.

Да имаш желание да трупаш опит, умения и знание в работата с деца и младежи.

Да имаш желание да предаваш този опит по достъпен, увлекателен, любопитен, креативен и вдъхновяващ начин.

Да пробваш, да поемаш отговорност за себе и  внимавай сега „ЗА ОКОЛНИТЕ“.

Да имаш желание да експериментираш.

Да си смел в мечтите и решенията си.

Да си точен в думите и постъпките си.

Да не се страхуваш от промените.

Да вярваш в интуицията си.

Да опитваш нови неща, без да казваш : „НЕ МОГА“

И още доста неща, които ще научиш в движение!Курс тренери-1

Какво ще ти предложим ние?

Ще учиш, докато правиш нещата.

Ще си заобиколен от хора, вероятно с близки интереси до твоите.

Ще предизвикваме постоянно, решителността ти, отговорността, ти, смелостта ти, волята ти, готовността ти да не се покриваш, когато имаш задължения, емоциите ти, въображението ти, доверието ти, навиците ти, нагласите ти и поведението ти.

Ще ти дадем възможност да опознаеш своите не толкова силни, но и най-силните ти качества.

Ще ти покажем как да твориш чудеса и приключения.

Ще ти покажем как да предаваш опит и знания на другите.

Ще ти покажем как да комуникираш с хиперактивните или хиперпасивните, с веселите и агресивните, така че да постигаш резултатите, които искаш.

Ще ти покажем как да планираш, да управляваш времето си, да постигаш целите си.

Ще ти предложим едно незабравимо лято, с нашия екип, по време на което ще можеш внимателно и постепенно да приложиш наученото и вероятно да изпиташ удоволствието от добре свършената работа.

Ще можеш да спечелиш лично твои си пари, които ще спестиш за нещо важно!Курс тренери-3

Подробности и логистика:

Програмата ще бъде изцяло проведена на открито. Ще сме настанени в хотел „Дивите петли“ в местност Гьолечица.

Всички необходими материали и инвентар ще бъдат осигурени от организаторите.

Можете да пристигнете на уреченото място с ваш транспорт или да използвате организиран транспорт от Тренелариум.

Моля да заявите своето участие на имейл: info@trenelarium.com, като изпратите кратка информация за себе си, досегашен професионален опит, ако имате такъв, опит свързан с практикуване на спортове, провеждани на открито, опит свързан с планинарство до 20 юни 2021г. Кратко мотивационно писмо (пожелателно).

Моля запознайте се с декларацията за участие, както и със списъка с необходими вещи, които ще Ви бъдат изпратени след записване за участие!

Капаро и таксата за участие може да бъде преведена на фирмената сметка:

Тодо Адвенчърс ООД

ОББ

КЛОН ТУНДЖА ОФИС АЛАБИН

BG33UBBS88881000917777

Основание за плащане:

Тренерски курс, име на участника и дати на провеждане.