Горско училище 25 октомври – 29 октомври 2021г.

„Не е трудно да се разбере, защо легендата е заслужила повече уважение, от историята. Легендата се твори от цялото село – книгата е написана от самотен луд.“ – Гилбърт Честъртън

Дойде времето за тази есенна, пет дневна, приключенска програма. През тази седмица тренерите от Тренелариум ще помогнат на младите приключенци да отворят ума и сърцето си за всички онези невероятно красиви и любопитни места и неща, които ще посетим, открием и изследваме по време на програмата ни «Есенно Горско училище».

 

Ден 1 – „Забравеното село“
Нашата цел за този ден е Старо село, край Перник.  Ще се порадваме на прекрасни есенни цветове и гледки, които ще се открият пред очите ни. Ще си сътворим истинска „Селска одисея“, изпъстрена  с най-разнообразни предизвикателства. Както се казва „ще опитаме вкуса на есента, на село“. 🙂

 

Ден 2 – „Езикът на конете“

 

През този ден, ще се отдадем на общуването с едни невероятни животни. Ще посетим центъра за конна терапия „Приятели на Зита“, където ще имаме възможност да се докоснем до света на конете. Ще можем да ги разходим, да ги нахраним, да ги галим, да им предложим прегръдка. От тях ще научим да сме внимателни, да сме премерени в желанията си и възможностите си, да се доверим и да скъсим дистанцията помежду си.

 

Ден 3 – „С поглед от планина Верила“

 

От село Ковацевци, по черен път, сред високи борове и шарени букове, неусетно нагоре, нагоре, та чак до връх Голям Дебелец. Седи си той на връх Верила планина, гол- голеничък и от него се открива впечатляваща гледка към планините Рила, Витоша, Плана, Голо бърдо. Да раздвижим снагата, дъха и сетивата с този лек и красив туристически преход.

 

Ден 4 – „Назад във времето“
Шишманово кале крие своите тайни. През този ден, ще направим стъпки в откриването поне на част от славната епоха на това място. Легендите разказват за дълбок ров, пазещ крепостни стени на отбранително кале. Заровени из цветни листа, камъните, извисяващи се нависоко някога, носят белезите на историята и на славни битки.

Тук ще използваме всички видове навигационни системи. Карти, компаси, GPS, радиостанции, за да намерим възможно най-много отговори на въпросите си  и картините, които въображението ни ще рисува.

 

Ден 5 – „Петъчно, въжено приключение“
Този петък, така изненадващ, насред учебната година, ще посветим на въжени предизвикателства.  Ще се катерим по дърво, ще си направим въжени мостчета и помагайки си, ще ги преминаваме, ще се катерим по истински скали. Мястото е планина Витоша, нея ще огласим с смях.

 

Програмата е подходяща за деца от 4 години, за техните родители, и придружители, стига да имат желание да се включат! Храната си я носим от вкъщи,  бутилката с вода или топла напитка е много важна, както и сладките лакомства „за всеки случай“. 😊 Връхна дреха, шапка и дъждобран е добре да се наместят удобно в раницата. На краката е наистина уютно с удобни и по-високи обувки. Чорапите са по-дълги и определено топли. 🙂

При прогноза за лошо време е възможна промяна на местата на провеждане.

Как да се запишем за участие:

Можете да изпратите попълнена контактна форма от нашият сайт: kids.trenelarium.com

Можете да изпратите имейл до: info@trenelarium.com

Всеки ден се тръгва и се прибира от и на стадион “Васил Левски”.

  • Час на тръгване – 08.30ч.
  • Час на пристигане в София – 16.45ч.
  • Цена на курса  – 300 лв. за пет дни.
  • Цена при записване за един ден – 70 лв.

Add Comment