Горско училище 22 юли 2019 г.

„Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват. «Малкият принц» АНТОАН ДЬО СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ

В пет дни, тренерите от Тренелариум ще помогнат на  младите приключенци да отворят ума и сърцето си за всички онези невероятно красиви и любопитни места и неща, които ще посетим, открием и изследваме по време на програмата ни «Горско училище».

За начало сме приготвили следната приключенска смес:

 Ден 1

Ще се отправим към Средногорието и по точно в селище носило името Солудервент – Воден проход, поради наличието на множество минерални извори. Населено още по времето на траките – беси и серди. Днес наричаме това място Момин проход, защото има легенда разказваща за битката на цар Самиул с византийския цар Василий II и факта, че мястото е отбранявано от девойки.

Та от това място започва нашето понеделнишко приключение. Загадъчната пътека ще ни отведе до друго интересно място –  крепостта Траянови врата. Ще разберем, каква е историята на мястото и ще научим интересни факти за връзката между мястото и имератор Траян както и за една от великите битки  на цар Самуил.

Ден 2

В деня ни за катерене, ще изберем скалите на любимата ни Витоша. Ще си говорим за безопастност, ще направим импровизирана носилка от въже, защото в планината има само приятели и е добре да знаеш, как да помогнеш, ако нещо се обърка. Ще си опънем палатки и хамаци в близост до реката и ще се забавляваме, защото е лято. 🙂

Ден 3

Тази година не сме стъпвали от северната страна на Витоша и е време да поправим грешката. Време е да пробваме да изкачим Черни връх. Знаете ли, че средната температура на Черни връх е 8 градуса, а че духат предимно югозападни ветрове, а че по билото на планината средната годишна скорост на ветровете е 10m/s и че палачинките в хижата са най-вкусните на света?

Тези и още много неща ще научим през този ден! 🙂

Ден 4

Ден за приключенско ориентиране, логически задачи и сръчни ръце. Ден, в който ще се главоблъскаме, ще намираме решения, ще мислим креативно и ще творим. Всичко това ще го направим в района на с. Кладница. Там има река и е възможно да си направим въдици, пък да видим дали ще уловим някоя пъстърва.

Ден 5

Петък е ден за басейн. Ако месец юли е решил да ни покаже цялата горещина, на която е способен ще се отправим първо на прохладна разходка от с. Мърчаево до с. Рударци. След това ще потопим морни тела в свежите, минерални води на басейна в с. Рударци. 🙂

Как да се запишем за участие:

Можете да изпратите попълнена контактна форма от нашият сайт: Контакти

Можете да изпратите имейл до: desyslava.angelova@gmail.com

Всяка седмица програмата ни е различна. Поради високия интерес за тази програма, моля подайте заявка за участие поне седмица по – рано от избраната, от Вас дата.

Всеки ден се тръгва и се прибира от и на стадион “Васил Левски”.

  • Час на тръгване – 08.30ч.
  • Час на пристигане в София – 16.45ч.
  • Цена на курса  – 220 лв. за пет дни
  • Цена при записване за един ден – 50 лв.
  • Записване най-късно една седмица преди избраната от Вас дата!