Горско училище 03 юни 2019 г.

«Желанието за полет е присъщо не само на птиците, но и на хората. Достатъно е да се научиш да разперваш крилете на ума си и да отваряш вратите на сърцето си, за да пребродиш всички съществуващи и несъществуващи небета.» – « Джонатан Ливингстън – Чайката» Р. Бах.

В пет дни, тренерите от Тренелариум ще помогнат на  младите приключенци да отворят ума и сърцето си за всички онези невероятно красиви и любопитни места и неща, които ще посетим, открием и изследваме по време на програмата ни «Горско училище».

За начало сме приготвили следната приключенска смес:

 Ден 1

Месец юни е все още доста пълноводен. Бистрите и судени води на планинските реки извайват невероятни форми по скалите и камъните. Затова ще отидем на поход до два водопада в Етрополския Балкан. Ще научим, какви елементи има във водата, за да се образуват тези невероятни скални форми.  Ще наблюдаваме и изучаме растителността и птиците в района. Ще си направим туристически преход, ще играем, ще се ориентираме, ще хапваме и ще се забавляваме. 🙂

Ден 2

Първото предизвикателство за седмицата – катерене по скали. Ще отидем до селището Белидие хан. Районът изобилства от екипирани скали за катерене и от многобройни водове птици. Река Крива е виновна за наличието на множество карстови пещери изпълнени с огромен брой, различни видове прилепи. Специфичният микроклимат в района облаготетелства развитието на уникални растителни видове. В този ден ще комбинираме скално катерене и изследователска разходка. Наблизо е  х. Люляка, където да си починем и изговорим всичко преживяно и научено от деня.

Ден 3

Ще играем и ще готвим, ще творим! Когато човек ходи в планина, огладнява като вълк. Не винаги това, което носим ни стига за цял ден. Ще използваме случая да покажем на нашите участници, как да си приготвят „хляба на пътешественика“. За тази цел ще ни трябва огнище. Не на всяко място можем да палим огън в планината. Ще научим децата как, къде можем да запалим огън, как да го „затворим“, така че да не опасен за заобикалящата ни местност и най-важното, как да го загасим. Пък за вкуса и аромата на  прясно опечения хляб на огън… това го оставям на въображението ви! 🙂

Всичко това ще се случи в Плана планина, където има една разкошна поляна и навес с пейки, и къщичка, че даже и огнище.Ради

Ден 4

Да се забавляваме, да приключенстваме и да играем. Въжената градина „Парк на предизвикателствата“ ни очаква на Витоша, м. Дендрарум. На разположение на участниците ще има обезопасени две нива, където всеки ще може да предизвика себе си. Участниците ще разполагат с необходимата екипировка, за да могат безопасно да изследват собствените си възможности.

Ден 5

Вече е традиция в последния ден от „Горско училище“ да посетим някое интересно място, което по случайност да разполага с басейн. Ако пък басейнът е с топла, минерална вода, особено през месец юни, когато дните не са все още горещи, ми то направо е страхотно. 🙂

Тази седмица гр. Банкя ще посрещне нашите изморени участници и ще предложи минералните си води за бързо възстановяване. Ще посетим преди това  „Пътеката на здравето“ и ще научим интересни исторически факти за това място, населено още от древността.

Как да се запишем за участие:

Можете да изпратите попълнена контактна форма от нашият сайт: kids.trenelarium.com

Можете да изпратите имейл до: desyslava.angelova@gmail.com

Можете да се обадите по телефон, на номер: 0884 640 201

Всяка седмица програмата ни е различна. Поради високия интерес за тази програма, моля подайте заявка за участие поне седмица по-рано от избраната, от Вас дата.

Всеки ден се тръгва и се прибира от и на стадион “Васил Левски”.

  • Час на тръгване – 08.30ч.
  • Час на пристигане в София – 16.45ч.
  • Цена на курса  – 220 лв. за пет дни.
  • Цена при записване за един ден – 50 лв.
  • Записване най-късно една седмица преди избраната от Вас дата!