Горско училище от 26 август 2019 г.

„Ние живеем, за да правим добро на другите хора. Аз например, живея само заради това. А другите хора, интересно те за какво живеят?

Пипи Дългото Чорапче, Астрид Линдгрен

В пет дни, тренерите от Тренелариум ще помогнат на  младите приключенци да отворят ума и сърцето си за всички онези невероятно красиви и любопитни места и неща, които ще посетим, открием и изследваме по време на програмата ни «Горско училище»

Ден 1

Та-ра-ра-рам, с бодра крачка в понеделник ще се отправим на изследователски поход по еко-пътека „Златна панега“. Ще учим за карстовите извори. Ще потърсим следи от римско време, защото там, наоколо са се навъртали разни храмове на Асклепий, Хигия и Телесфор. Ще разберем, кои са те и защо са им потрябвали храмове тук.

Еко пътеката се намира по течението на р. Златна Панега. Ще се насладим на голямо разнообразие от птици и растителност,  причина, за което е необикновения микроклимат на района.

Ден 2

Ще се катерим на скали, на любимата ни Витоша. Маршрутите са обезопасени, децата ще се катерят обезопасени, само малините, боровинките и ягодите няма да бъдат обезопасени. 🙂

Ден 3

Хайде хоп и сме на с. Железница! Вече е доста горещо по планините, пък и вятър подухва, затова няма да изграждаме огнище, нито ще готвим. Но пък ще напълним този ден с приключенско ориентиране за всички групи. Ще поставяме точки, ще ги търсим, ще имаме страхотни предизвикателства в гората,  разнообразни игри и главоблъсканици. 🙂

Ден 4

Бегом към хладната гора в долината на с. Бели Искър. Има горски плодове, има река, има необикновени поляни, магическа гора, приказни места за пикник. Там ще направим мост, по който да пресечем реката. Не забравяйте резервните дрехи и обувки в този ден. 🙂

Ден 5

Басейн, с пързалки и трамплин, и място за игра, и… сладолед. Заслужена почивка, след толкова много приключения! 🙂

 

Как да се запишем за участие:

Можете да изпратите попълнена контактна форма от нашият сайт: Контакти

Можете да изпратите имейл до: desyslava.angelova@gmail.com

Всяка седмица програмата ни е различна. Поради високия интерес за тази програма, моля подайте заявка за участие поне седмица по-рано от избраната, от Вас дата.

Всеки ден се тръгва и се прибира от и на стадион “Васил Левски”.

  • Час на тръгване – 08.30ч.
  • Час на пристигане в София – 16.45ч.
  • Цена на курса  – 220 лв. за пет дни
  • Цена при записване за един ден – 50 лв.
  • Записване най-късно една седмица преди избраната от Вас дата!