Фантастична светлина 2019

Тази програма е седемдневна и е ориентиране към малките приключенци, които плахо поемат по пътя на непознатото и любопитното. Подходяща е за възраст между 6 и 14 години.Поглед към Каменица

Избрахме Разложката долина поради мекия й характер и прекрасни гледки. Ще сме настанени в един голям дом „Ламбиеви колиби“, в който ще се грижим сами за всичко, дори и за храната си.

Ще приключенстваме с колела и пеша. Програмата ще се проведе из Пирин планина, в района на град Добринище, с. Елешница, с. Белица, гр. Банско. Всеки ще може да избере според интереса и уменията си, в кое приключение да се включи, дали ще мери сили във велопреходите или в туристическите походи. Ще се насладим на невероятна красота на вр. Вихрен, вр. Хвойнати, Муратово езеро, ако ни останат сили може да открием и Рибните езера и Попово езеро.

По същото време колоездачите ще кръстосват горите и черните, хоризонтални пътеки между с. Баня и град Добринище, ще отидем до с. Белица и парка за „Танцуващи мечки“. Накрая, изморени ще си почиваме в топлия басейн с минерална вода в с. Елешница.

Ще добием умения да боравим с карта и компас, ще научим какво е то GPS и как да го използваме.

Ще ядем много сладолед, ще се катерим по въжени елемнти и по истински скали. Ще се справяме с екипни задачи, ще се учим да се изслушваме и да взимаме решения в нестандартни ситуации.received_1678435218891889

Пътеводител на програмата:

Ден 1:

Настаняване в „Ламбиеви колиби“. Откриване на програмата и запознаване на участниците с предстоящите предизвикателства. Екипни и забавни игри, които целят да ни запознаят едни с други, да ни провокират да си говорим и споделяме. Настройка на колелата, избор на пешеходното трасе. Опознавателна разходка в района. Вечерна дискусия на тема нагласи и очаквания на участниците към предстоящите занимания. Вечерен огън.

Ден 2:

Приключенски казус с планинско ориентиране чрез карта и компас. Загряваща велоразходка. Вечерна дискусия на теми от деня около вечерния огън.

Ден 3:

Група туризъм: х. Вихрен – вр. Вихрен- х. Вихрен. Ще видим „Байкушевата мура“.

Група колела: с. Баня – Лисича могила – с. Баня

Сборен пункт: с. Елешница – минерален басейн.

Ден 4:

Група туризъм: х. Вихрен – Муратово езеро – х. Вихрен

Група колела: с. Баня – Папарливците – гара Добринище – с. Баня

Задължителната отмора в минерален басейн.

Ден 5:

Този ден е посветен на въжените предизвикателства. Ще се катерим, обезопасени по алпийски способ по маршрути с различна трудност на скали, ще си изградим въжен тролей над река Бъндерица и ще преминавме над шумящите й води.

Ден 6:

Всички заедно ще се качим на седалков лифт и ще си направим туристически поход до Попово езеро.

Х. Гоце Делчев – х. Безбог- Попово езеро- х. Гоце Делчев

Вечерта ще потопим морни тела в минералния басейн.

Ден 7:

Ще посетим парка за танцуващи мечки в с. Белица. Ще минем през басейна, ще си опаковаме багажа и колелата, ще закрием програмата си и ще отпътуваме за София.Безбожко езеро

Разни важности и необходимости:

  • Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

При дълготрайна прогноза за промяна на атмосферните условия, мястото на провеждане, както и някои от елементите на програмата могат да се променят!

Лична Екипировка

Списък с необходимата лична екипировка.

  • Такса за участие: 550лв.

Таксата включва настаняване в „Ламбиеви колиби“, храна, водещи тренери, специализирана екипировка (алпийски инвентар, каски, осигурителни средства, компаси, карти, и др), транспорт и застраховка. Таксата не включва набавяне на лична екипировка (колела, каска, протектори).

Дата за провеждане:  17 юни 2019 г. – 23 юни 2019 г.

Краен срок за записване: 20 май 2019 г.

  • Как да се запишем в програмите на „Тренелариум“?

Изпратете формата от сайта за записване или писмо до desyslava.angelova@gmail.com, за избраната от вас програма.

Ние ще  Ви върнем потвърждение за записването, заедно с медицински формуляр, декларация за съгласие, за участие от родител и банкова сметка за превеждане на такса. Необходимо е заплащане на капаро на стойност от 100 лв. от обявената такса най-късно до 14 дни преди началото на избраната от вас програма.