Тракийски преживелици 2019

Продължаваме с най-предизвикателните приключения из старопланинските гори и езера, водопади и върхове.

Тази програма е седемдневна и е подходяща за деца и младежи от 8 години до 17 години. Има за цел да предостави на  младите приключенци невероятни преживявания сред природата и да ги запознае по алтернативен начин с исторически местности и факти. Програмата е предвидена да се проведе в района на гр. Павел баня, язовир Копринка, вр. Триглав, с. Енина, с. Тъжа.20180705_162653

Какво ще правим там?

Туристически походи в района на вр. Триглав,  Кадемлийското пръскало, Тъжанското ждрело, скално катерене, „Via ferrata“, скок-пандюл и преминаване през въжен, хоризонтален парапет в района на с. Енина. Посещение на етнографски музей „Дамасцена“. Воден поход с двуместни каяци из язовир Копринка, под водите на който се простира древния град на траките, Севтополис. Приключенска куест игра в района на с. Свежен. Тайните на Бузовград. Изграждане на въжени елементи, как се правят и как се използват? Приключенски симулации, игри, изграждащи свободно изказване на мнение, доверие, толерантност, взаимопомощ.20180707_104902

Пътеводител на програмата по дни:

Ден първи:

Настаняване в гр. Павел Баня, в „Къщата с клюкарника“. Очаквания и нагласи, дискусия на тема безопасност при предстоящите мероприятия. Екипни и забавни игри.

Ден втори:

Воден поход с каяци из язовир Копринка. Ще плаваме над потопения град на тракийския владетел Севт III – Севтополис. Ще се наслаждаваме на прекрасни гледки, тайнствени островчета и история.

Ден трети:

Приключенска куест-игра в района на с. Свежен и Бузовград. Какво е „Портата на Слънцето“? Каква е връзката между Хаджи Димитър и с. Свежен? Търново, какво общо има с със с. Свежен? Владимир Серафимов, кой е той? Село Турия? Ден за защо, къде, кога и какво?

Ден четвърти:

Да преминем отвъд границите си на комфорт. Да осъзнаем можем ли? Да се предизвикаме. Скално катерене в района на с. Енина. Изграждане на алпийски, въжен, хоризонтален парапет и алпийски тролей за преминаване през трудно достъпни местности. Скок-пандюл, изкачване по „Via ferrata“, ориентиране по карта и компас в пресечена местност. През цялото време, участниците са обезопасени с алпийски седалки, каски и осигурителни ремъци с карабинери. Вечерна дискусия на теми от деня и анализ на наученото.

Ден пети:

Пешеходен преход до Кадемлийското пръскало. За най-надъханите приключенци сме подготвили и група покорители на вр. Голям Кадемлия. По пътя, ако не се загубим ще видим Бабското пръскало. Ще хапнем и ще си почим в х. Тъжа. Ще хапнем диви ябълки, сливи и къпини, с които изобилстват пътеките, ще пием изворна вода от Стара планина и ще се наслаждаваме на  живописните кадри, които планината ще редува пред очите ни.

Ден шести:

Посещение на етнографски музей „Дамасцена“и  едноименната розоварна. Ще научим за методите на производства на розовото масло. Ще опитаме сладко от рози и мед от рози. След това ще се потопим в дебрите на тракийските гробници, където ни очаква приключенска куест игра.

Ден седми:

Закриване на програмата. За последния ден сме оставили посещението на басейн с минерални води. Ако пък много ни се иска още малко да приключенстваме, можем да се отправим до екопътека „Бяла река“ за едно последно, “плaцикане” в бистрите вирове на р. Бяла река.

received_1818251618221168

Разни важности и необходимости:

  • Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

При дълготрайна прогноза за промяна на атмосферните условия, мястото на провеждане, както и някои от елементите на програмата могат да се променят!

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на гр. Павел баня, язовир Копринка и околностите. При дълготрайна прогноза за промяна на атмосферните условия, мястото на провеждане, както и някои от елементите на програмата могат да се променят.

Таксата включва настаняване в семеен хотел „Къщата с Клюкарника“, храна, водещи тренери, специализирана екипировка (алпийски инвентар, каски, осигурителни средства, компаси, карти, наем на каяци и необходимата за тяхното използване, екипировка и др.), застраховка. Таксата не включва набавяне на лична екипировка.

Дати на провеждане:  01 юли 2019 г. – 07 юли 2019г.

Краен срок за записване: 10 юни 2019 г.

Такса за участие: 570 лв.

Как да се запишем в програмите на „Тренелариум“?

Изпратете формата за записване в сайта ни или писмо до desyslava.angelova@gmail.com, за избраната от вас програма.

Ние ще  Ви върнем потвърждение за записването, заедно с декларация за съгласие за участие от родител и банкова сметка за превеждане на такса. Необходимо е изплащане на капаро на стойност от 100 лв. от обявената такса най-късно до 14 дни преди началото на избраната от вас програма.

Елементите в програмата могат да бъдат променени и заменени с други, подходящи за атмосферните условия или динамиката на групата.

Банковата ни сметка:

Тодо Адвенчърс ООД

ОББ

КЛОН ТУНДЖА ОФИС АЛАБИН

BG33UBBS88881000917777

Основание за плащане: името на програмата, името на участника и желаните дати на записване.