Пиратска история в Източни Родопи

Втората част от пиратската история ще се проведе над кратера на отдавана заспал вулкан. Легендите разказват за митични птици, гнездящи по бреговете на бавна река, прерязваща скалите. Скъпоценни камъни проблясват в нощната тъма и там, след третия завой до сухото дърво, там където някога е имало номадски стан, там…

Ще разберем на място, защото за да открием тайната, ще са ни необходими седем дни изпълнени с предизвикателства.Arda

България е изпълнена с магични места, всяко необикновено по свой начин. Този път краката ни ще ни заведат към Източни Родопи и по-точно района на р. Арда, около гр. Маджарово. Ще спим под открито небе, на палатки, ще готвим по отдавна забравени рецепти, своята храна, ще плаваме с лодки, за да открием тайните на вулкан, ще караме  колела. Можем да наблюдаваме колонията от белоглави лешояди, египетски лешояди, черен лешояд. Можем да видим черен щъркел, син скален дрозд и световно застрашената сухоземна костенурка, морски и царски орел. Районът е истински рай от гледна точка на исторически и природни феномени.

Ако сте вече над 8 г. можете без притеснения да се впуснете в „Пиратска история в Източни родопи”. 🙂

Пътеводител на програмата:

В тази пиратска история, ще напасваме приключенията според настроенията. Все пак наши цели са „Кован кая“, средновековна крепост „Окопа“, тракийска гробница „Окопа“, защитена местност „Момина скала“, Хамбаркая-скални ниши, защитена местност „Черната скала“, „Гюрген дере“, „Патрон кая“, Долни Главанак, м. Фурнаджика, м. Сиври дикме, м. Бунар алтъ и още множество места с причудливи имена!

Ако прогнозата за времето не е най-подходящата за спане на палатки, ще се настаним в с. Ефрем във вила за гости „Камен дом“. 🙂

До някои от изброените места ще отидем с колела, до други с лодка, а на трети пеша. Ще се ориентираме, ще се катерим, ще откриваме историята, ще играем и ще се забавляваме.

Приключението ви зове! 🙂

Разни важности и необходимости:

  • Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

При дълготрайна прогноза за промяна на атмосферните условия, мястото на провеждане, както и някои от елементите на програмата могат да се променят!

Дати на провеждане:  26 август 2019 г. – 01 септември 2019 г.

Краен срок за записване: 3 август 2019 г.

Такса за участие: 590 лв.

Как да се запишем в програмите на „Тренелариум“?

Изпратете формата за записване в сайта ни или писмо до desyslava.angelova@gmail.com, за избраната от вас програма.

Ние ще  Ви върнем потвърждение за записването, заедно с декларация за съгласие за участие от родител и банкова сметка за превеждане на такса. Необходимо е изплащане на капаро на стойност от 100 лв. от обявената такса най-късно до 14 дни преди началото на избраната от вас програма.

Елементите в програмата могат да бъдат променени и заменени с други, подходящи за атмосферните условия или динамиката на групата.

Банковата ни сметка:

Тодо Адвенчърс ООД

ОББ

КЛОН ТУНДЖА ОФИС АЛАБИН

BG33UBBS88881000917777

Основание за плащане: името на програмата, името на участника и желаните дати на записване.